omA KOPPA

omA KOPPA

BLOCK


Sarjatuotantona tehdystä 
omAnnäköinen.13 kommenttia:

 1. Onks vähä hiano johto? No on :-) Mieltäni piristi keksintösi, aika kauan tuossa varmaan menee, väkrätessä, mutta tuloksen nähtyäni niin kannattaa ja kannatti tehdä. Mihinkäs minä tuollaisen tekisinkään ... yritän ainakin muistaa tämän hyvän idean. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ai kui hauska idea! :) Mä kyllä jo ihailin sitä pinkkiä ja luulin että olit sen tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Eikä, ihan hullun makee, ku joku käärme!

  VastaaPoista
 4. Näitä tee-se-itse sähköjohtotuunauksia putkahtelee Blogeissa silloin tällöin, A. Harkki esitteli telkkarissakin taannoin. Niissä piilee kuitenkin vaara johdon lämpökuorman muuttuessa. Kannattaa tutustua asiaan Tukesin sivuilla ennenkuin jakaa vinkkejä muille. www.tukes.fi ja Kodin sähköturvallisuusopas....."älä muuta jatkojohdon tai sähkölaitteen johdon rakennetta."

  VastaaPoista
 5. Ihana idea!
  En kyllä ymmärrä edellisen anonyymikirjailijan pointtia. Toki sähköhommien väkertäminen on tarkkaa puuhaa mutta tavalliset sähköjohdot ovat kyllä usein aika erilaisten "lämpökuormien" alla joka tapauksessa; Patterin vieressä on talvella taatusti lämmintä tai kesällä auringonpaisteisella ikkunalla. Ja entäs kun asuu hatarassa talossa jonka nurkissa vetää? Uskaltaako sinne nurkkiin ollenkaan mitään sähköjohtoja laittaa etteivät polioset palellu??
  Sitäpaitsi onhan noita kankaalla/langalla päällystettyjä johtoja (ei noin kivoja) kaupoissa myynnissäkin... Ja eikös joku laittanut putkineulostakin johdon päälle? Ihan tuunauskirjassakin?
  Ja tämä ideahan on sellainen, ettei siinä varsinaiseen sähkötyöhon puututa. Kunpahan vaan johtoa koristellaan.
  Murmututtaa tuommoinen anonyymina nipottaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitä miksi anonyyminä kommentoiminen on joillekkin niin hirveä juttu? Jos "edellinen anonyymikirjailija" olisi kirjoittanut nimimerkillä, asenteesi ei olisi noin tympeä. Kaikki eivät kuitenkaan jaksa tehdä tänne tunnuksia vain kommentoidakseen yhtä tekstiä. Sinun kommenttisi on paljon tympeämpi, kuin edellisen kommentoijan, jossa kerrotaan ihan oikeaa asiaa ja joka ainakin minun kohdallani oli ihan hyvä maanpinnalle palauttaja, kun suunnittelin jo päällystäväni kaikki telkkarin takaa tunkevat johdot. Tiedä mitä siitäkin olisi seurannut. (Toki en silti olisi pitänyt katastrofia bloggaajan syynä, lukijat matkii bloggaajaa ihan omalla vastuulla.)

   Poista
  2. Hups...harvoin ehdin mitään blogeja seurata ja vielä harvemmin kommentoida..saati kirjautua. Ihan asiaa vain pistin muutamalla lauseella, asetus, laki-ja määräysteksteihin perustuen. En mitenkään tympeästi tai loukaten. Ja se lämpökuorma sähköjohdossa tarkoittaa sitä johdon sisällä olevaa lämpenemistä kun sähkö virtaa ja johto kuumenee. Ja kuumenee liikaa kun johto peitetään.
   No, löysin tässä samalla hurmaavan blogin, jään seuraamaan. Vielä anonyymi, se ensimmäinen.

   Poista
 6. http://www.stek.fi/Kysymystori/jokamiehen_sahko_oppia/fi_FI/johdon_paallystaminen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS hyvistä neuvoista. Laitoin tämän linkin vmsomakoppa-FB-sivuillekin. Poltan Block-lamppuani (vaihdoin muuten led-lampun sisälle, ettei lasi kuumene liikaa) nyt päivittäin silmieni alla ja lupaan kertoa, jos johto tai joku muu kärvähtää väkräyksieni vuoksi.

   Poista
 7. http://mollamills.com/virkkuri täälläkin on virkattu lapun naruja

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Ei ole minunkaan johto kärvähtänyt vielä... http://nattiratti.blogspot.fi/2013/08/pelle-pelottoman-asenteella.html

  VastaaPoista