omA KOPPA

omA KOPPA

Kierrätysturkiskauluri

Saako kirpputorilta ostaa 
aidon turkiksen 
ja voiko sitä käyttää
hyvällä omallatunnolla?

Entä jos kierrätysturkiksen 
saa lahjaksi?

Voiko sitä käyttää 
pakkaspäivänä julkisesti
vai vaan salaa kotona 
hierojalta tulon jälkeen?

~

Miten ilmaista, 
ettei hyväksy turkistarhausta, 
muttei myöskään haluaisi 
heittää hukkaan (siis roskikseen)
käyttökelpoista, hyvää tavaraa?

Parkitsemisaineiden vuoksi 
turkikset eivät edes maadu...?!
Miten selitän mököttävälle kissalleni 

tämän kaulurin ;)?


9 kommenttia:

 1. Voi sentään...mikä dilemma. ettei kissa vain mökötä kun joku vieras on päässyt kaulaasi?
  t,virve

  VastaaPoista
 2. Harmi tietenkin laittaa hyvää tavaraa roskikseen. Rakkaudesta eläimiä kohtaan en kuitenkaan halua laittaa mitään eläintä kaulalleni roikkumaan. Olen alkanut karsastamaan jopa aitoa nahkaa. Jotenkin tuo sydän vielä korostaa asiaa.

  VastaaPoista
 3. Minulla on ja minä käytän kirpparilta ostettuja löytöjä mm. lammasturkkia joka on ja oli niin lämmin tämän talven pakkasilla, mikään toppatakki ei vedä sille vertoja. Ristiriitoja on maailma täynnä ja siksi se onkin niin mielenkiintoinen. Miten ilmaista että ei hyväksy eläintehtaita, mutta syön kuitenkin mm. kananmunia ja joskus lihaa ja käytän kirppariturkiksia ;-) Ostan luomua -o9nko se hyvä?
  Onko tuo piisami vai kettu?

  VastaaPoista
 4. Kirppislöytöjä saa aivan vapaasti käyttää, ainakin minun mielestäni. Miksi hyvä ja lämmin vaate pitäisi laittaa roskiin sen takia että se on turkista tai nahkaa. Tässä olen aivan samaa mieltä Maarittinkanssa

  VastaaPoista
 5. Jos sen löytää kirppikseltä niin sehän voi vaikka olla luomua!

  VastaaPoista
 6. Anteeksi, mutta turkis jää kepeästi kauniiden pinkkien hiustenpäidesi varjoon. Etenkin tuon sydämen kera. :)

  VastaaPoista
 7. Suomen ilmastossa turkikset ovat aina olleet luonnollinen osa vaatetusta eikä yksikään eläin pelastu saatikka herää henkiin vaikka turkiksesi kaatopaikalle kippaisitkin eli käyttöön vaan ;D -s.c.

  VastaaPoista
 8. Fb:stä joku linkittänyt tänne ja uteliaana tulin piipahtamaan.

  Ihanan inspiroivan oloinen blogi, vaikkakin selasin vain "ensimmäisen sivun" läpi, nyt tarttee kiiruhtaa nukkumaan, joten jatkan toisella kertaa =)

  VastaaPoista
 9. Minkähän takia muuten esim. lampaantaljat sisustuksessa tuntuvat olevan ok, mutta turkit ihmisen päällä ei? Ilmeisesti koska turkikset on kasvatettu vain turkin vuoksi? Itse en turkkia uutena ostaisi, mutta olen miettinyt, että on aika haaskausta että isovanhempien vintillä roikkuu pari turkkia ihan käyttämättömänä. On nekin eläinraukat heittäneet henkensä turhaan. (Tai on niitäkin joskus vuosikymmeniä sitten käytetty.) Ei vaan taida itsestä vielä löytyä niin paljon rohkeutta ja perusteltuja näkemyksiä ihmettelijöille että turkki päällä menisin ulos hillumaan ;)

  VastaaPoista